Temat: Wiek

Autor Wiadomość
stanley

2 punkty gurke
Wysłany: wto sie 04, 2009 12:17
Witam

Mam 19 lat przez cale zycie uprawialem czynnie sport (pilka nozna). Od dluzszego czasu zastanawialem sie zeby zaczac jakies sztuki walki. Teraz postanowilem to zrobic. Znalazlem u mnie w miescie jedna szkole mma lecz oni trenuja tylko raz w tyg co mnie nie satysfakcjonuje i znalazlem rownize jedna szkole muay thai. Moje pytanie jest takie czy nie jest juz za pozno zeby zaczac trenowac? i czy na przyklad za jakis czas moglbym sie przenies z muay thai na MMA jesli by zrobili wiecej treningow w tyg. albo czy moglbym zostac tylko na muay thai (interesuja mnie walki w klatkach i w ta strone chcialbym sie skierowac)

pablobjj
bjj

10727 punktów gurke
Wysłany: wto sie 04, 2009 17:23
stanley napisał(a):

Witam

Mam 19 lat przez cale zycie uprawialem czynnie sport (pilka nozna). Od dluzszego czasu zastanawialem sie zeby zaczac jakies sztuki walki. Teraz postanowilem to zrobic. Znalazlem u mnie w miescie jedna szkole mma lecz oni trenuja tylko raz w tyg co mnie nie satysfakcjonuje i znalazlem rownize jedna szkole muay thai. Moje pytanie jest takie czy nie jest juz za pozno zeby zaczac trenowac? i czy na przyklad za jakis czas moglbym sie przenies z muay thai na MMA jesli by zrobili wiecej treningow w tyg. albo czy moglbym zostac tylko na muay thai (interesuja mnie walki w klatkach i w ta strone chcialbym sie skierowac)

WALKI W KLATKACH TO SOBIE MOZESZ W PIWNICY TRENOWAC I WBIJ SOBIE DO GLOWY ZE MMA TO SPORT A NIE ZABIJANIE JAK NA TYCH NIC NIE WARTYCH AMERYKANSKICH FILMACH. A W MMA NIE WALCZY SIE W KLATCE TYLKO W OKTAGONIE BO W KLATKACH TO MOZNA SWINIE PRZEWOZIC A NIE KAZDY ZAWODNIK UFC CZY STRIKEFORCE JEST SWINIA.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Na myśl mi przychodzi mi pretendent do tytułu wagi lekkiej UFC Kenny Florian który na poważnie zaczął trenować w wieku 24 lat. Wcześniej tylko po trosze tam trenował.
Wszystko zależy od zaangażowania i zawzięcia do treningów bo jak myslisz nad poważnym uprawianiem SPORTU jakim jest MMA to musisz wszystko podporządkować treningom. Najlepiej chódź na obie sesje na raz jeśli można bo to uczyni cię bardziej kompletnym czyli lepszym fajterem.

stanley

2 punkty gurke
Wysłany: wto sie 04, 2009 20:23
pablobjj napisał(a):

[quote="stanley"]Witam

WALKI W KLATKACH TO SOBIE MOZESZ W PIWNICY TRENOWAC I WBIJ SOBIE DO GLOWY ZE MMA TO SPORT A NIE ZABIJANIE JAK NA TYCH NIC NIE WARTYCH AMERYKANSKICH FILMACH. A W MMA NIE WALCZY SIE W KLATCE TYLKO W OKTAGONIE BO W KLATKACH TO MOZNA SWINIE PRZEWOZIC A NIE KAZDY ZAWODNIK UFC CZY STRIKEFORCE JEST SWINIA.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Na myśl mi przychodzi mi pretendent do tytułu wagi lekkiej UFC Kenny Florian który na poważnie zaczął trenować w wieku 24 lat. Wcześniej tylko po trosze tam trenował.
Wszystko zależy od zaangażowania i zawzięcia do treningów bo jak myslisz nad poważnym uprawianiem SPORTU jakim jest MMA to musisz wszystko podporządkować treningom. Najlepiej chódź na obie sesje na raz jeśli można bo to uczyni cię bardziej kompletnym czyli lepszym fajterem.[/quote]

Po pierwsze dziekuje za odpowiedz!
Po drugie troche nie potrzebnie sie unosisz przyjacielu, nie znam tego slangu i nie mialem zamiaru nikogo urazic mowiac "w klatkach". Nie patrze na MMA ze strony zabijanie tylko dkladnie tak jak napisales jako sport, pilke nozna tak samo traktowalem jako sport i pasje a nie jako wkopywanie pilki do bramki przeciwnika.

Pozdrawiam

pablobjj
bjj

10727 punktów gurke
Wysłany: wto sie 04, 2009 22:14
Walki w klatkach to niesmacznie brzmi. Potem w niemczech są prostesty przeciw UFC a superekspres i inne dzienniki wypisują bzdury. Wybacz

Fighter Pl

3 punkty gurke
Wysłany: wto sie 11, 2009 09:57
Ja od 16 roku życia trenuję boks. BJJ od miesiąca. Wkrótce zaczynam treningi MMA. W tym roku kończę 28 lat i uważam, że na rozpoczęcie treningu sztuk walki nigdy nie jest za późno. Trzeba tylko włożyć w to trochę wysiłku i mieć przede wszystkim zacięcie.

ogoor

90076 punktów gurke
Wysłany: wto sie 11, 2009 16:53
oczywiście, że nigdy nie jest za późno

magdeov
fsdfs

80 punktów gurke
Wysłany: wto sie 11, 2009 19:30
19 lat to wcale nie jest tak dużo. W Polsce MMA jeszcze raczkuje więc jest szansa że się przerbijesz oczywiście jeśli masz zacięcie jak mówi FIGHTER Pl