Temat: Ufc 119

123następnaWyświetlanie: 0 - 20
Autor Wiadomość
pablobjj
bjj

10727 punktów gurke
Wysłany: pon lip 26, 2010 21:32
Druga walka Mino z Mirem

Dla mnie wygra Mir. Z ciężkim sercem tak sądzę. Lepszy striker, niewiele gorszy w parterze. Decyzja lub KO na jego korzyść. Mino już za stary jest, ale na Headline go Dana puszcza, bo kochają go fani PRIDE.

Minotoro vs Bader- stawiam na będącego w gazie Minotoro. Ma lepszą stójkę, mimo, że zdarza mu się wyłapać i przewagę w parterze. W końcu raz startował na ADCC. Bader ma tylko lepsze zapasy

Deptuś

107 punktów gurke
Wysłany: pon lip 26, 2010 22:54
sercem za Minotauro, rozumem za Mirem

pablobjj
bjj

10727 punktów gurke
Wysłany: pon lip 26, 2010 23:10
Deptuś napisał(a):

sercem za Minotauro, rozumem za Mirem

Widzę, że nie tylko ja obstawiam w ten sposób

J.N.X
Mirko

845 punktów gurke
Wysłany: wto lip 27, 2010 15:24

Trzeba zasłonic sobie Mino i wstawic Crocopa :)

* Heavyweight bout: Frank Mir vs. Mirko Filipović
* Light Heavyweight bout: Antônio Rogério Nogueira vs. Ryan Bader
* Welterweight bout: United States Matt Serra vs. s Chris Lytle
* Lightweight bout: Sean Sherk vs. Evan Dunham
* Lightweight bout: Melvin Guillard vs. Jeremy Stephens

Preliminary card (Spike TV)

* Middleweight bout: C.B. Dollaway vs. Joe Doerksen
* Heavyweight bout: Matt Mitrione vs. Joey Beltran

Preliminary card

* Lightweight bout: Thiago Tavares vs. Pat Audinwood
* Lightweight bout: Steve Lopez vs. Waylon Lowe
* Welterweight bout: TJ Grant vs. Julio Paulino
* Heavyweight bout: Mark Hunt vs. Sean McCorkle

AnTeQ_LbZ

0 punktów gurke
Wysłany: śro lip 28, 2010 15:52
Też mi się wydaje że wygra Mir, chciałbym by jeszcze dostał title shota (w tej chwili jest 3 w kolejce). Little Nog vs Bader patrząc na ich ostatnie walki to lepszy był Bader. Licze na wyrównaną walke ze zwycięstwem L Noga

Chmura

68 punktów gurke
Wysłany: wto sie 17, 2010 00:04
Panowie, jeśli ma być to prawdą, że na gali UFC 119 spotkają się Mir z Crocopem możemy spodziewać się świetnego widowiska.Obu tych zawodników niezwykle lubię i szanuję, nie jestem w stanie wyobrazić sobie wyniku.Trzymam kciuki za to by walka rzeczywiści się odbyła.Jak myślicie, który z nich jest pretendentem?U mnie wygląda to tak:Sercem jestem za Mirkiem, bardziej rozumem za Mirem, jednak w Mirko w walce z barrym pokazał, że może mierzyć się z młodszym pokoleniem.

alex_anderson

26 punktów gurke
Wysłany: wto sie 17, 2010 07:48
Jak tylko zobaczyłem newsa na UFC odnośnie walki Cro - Cop'a z Mirem, to na mojej twarzy pojawił się wielki uśmiech. To na pewno będzie ciekawa walka. Nie wiem za kim będę z sympatii bo obydwóch mocno szanuję i lubię! Rozum też mi wskazuje na Franka Mir'a, ze względu na świetne submission, które potrafi wyprowadzić praktycznie z każdej pozycji. Choć Mirko także poddał przeciwnika w ostatniej walce, obstawiam że będzie bardzo ciekawie. Koniec walki najdalej w 2giej rundzie. :)

J.N.X
Mirko

845 punktów gurke
Wysłany: wto sie 17, 2010 09:16
jestem ciekaw jak to wygalda rankingowo

czy to Mirko wspiał sie wysoko po zwyciestwie z Barrym

czy Mir upadl tak nisko po ostatniej porażce :)

alex_anderson

26 punktów gurke
Wysłany: wto sie 17, 2010 09:44
Trzeba przyznać że ostatnia walka Mira z Carwinem to była masakra. Ogólnie nie rozumiem założenia walki defensywnej przez pierwszą rundę, nie z takim człowiekiem jak Shane, który ma nokautującą petardę w rękach.

J.N.X
Mirko

845 punktów gurke
Wysłany: wto sie 17, 2010 11:08
to jaka strategie bys zasugerował Mirowi z Carwinem? Wymiana Ciosów ? :)

Chmura

68 punktów gurke
Wysłany: wto sie 17, 2010 12:46
Shane i Lesnar są swojego rodzaju ewenementami.Są wielcy, każdy chłop po 120 kilo i jeden i drugi ,mają dynamit w łapie i co najciekawsze - obaj jak na swoją wagę są bardzo szybcy.Myślę, że dużo się nie mylił Lesnar mówiąc, że nastała nowa era mistrzów takich jak On, Carwin czy Dos Santos.

alex_anderson

26 punktów gurke
Wysłany: wto sie 17, 2010 12:49
J.N.X napisał(a):

to jaka strategie bys zasugerował Mirowi z Carwinem? Wymiana Ciosów ? :)

Spróbować przenieść walkę w Parter. Czyhać na Submission i przy okazji większa szansa na dotrwanie do 2giej rundy (Carwin przeważnie knockoutował w stójce, z tego co mi się wydaje).

J.N.X
Mirko

845 punktów gurke
Wysłany: wto sie 17, 2010 13:06
tak ale jest tez swietnym wrestlerem z miazdzącym GnP wiec proba obalenia Carwina myśle byłaby równie przemyślana strategia jak wymiana :)

alex_anderson

26 punktów gurke
Wysłany: wto sie 17, 2010 13:15
Myślę że lepszą, w przypadku Mira i Lesnara za 1wszym razem zdała egzamin. Z tego co mi wiadomo także Cariwn jest lepszym Bokserem aniżeli zapaśnikiem.

Choć owszem z powaleniem Mir by miał duży problem, Carwin pokazał to podczas walki z Lesnarem, mimo to wydaje mi się że jeżeli Mir miałby szukać zwycięstwa to tylko w parterze i mimo wszytko szukałbym możliwości obalenia, albo nawet dać się powalić (mając czarny pas BJJ)

J.N.X
Mirko

845 punktów gurke
Wysłany: wto sie 17, 2010 13:38
Silva tez ma czarny Pas w BJJ

i sonnen przez 4,5 rundy go okładał w parterze zanim dostał armbara.

SIlva sporo przyjał w tej walce, ale nie sadze zeby ktos mogl przyjac tyle od Carwina :)
nie ma strategii na te monstra :)

alex_anderson

26 punktów gurke
Wysłany: wto sie 17, 2010 13:45
Tu się zgodzę Trudno jest pokonać i Lesnara i Carwina. Mirowi się udało raz zamknąć dźwignię Brockowi, kwestia czy uda się szybko moment wyhaczyć. Przyjmować tylko ciosy i przeczekać to jest najgorsze co może być, w końcu któryś z ciosów dojdzie i światła zgasną.

pablobjj
bjj

10727 punktów gurke
Wysłany: wto sie 17, 2010 17:41
Carwin jest głównie zapaśnikiem.

Ma kiepski boks technicznie, ale nadrabia zwierzęcą siłą. Obejrzyjcie walkę z Gonzagą ;)

Recepta na Carwina??? Na pewno ktoś z dobrym parterem

Ale teraz CC vs MIR!!!!!!!

CC pojedzie tego leszcza w stójce low kickami. Mir ma dobry boks, ale samym boksem na CC nie wystarczy... Mam nadzieję oczywiście, ale realnie rzecz biorąc to CC wtopi przed czasem

J.N.X
Mirko

845 punktów gurke
Wysłany: śro sie 18, 2010 09:03
Lubie CIe Pablo dobrze gadasz :)

tez bym chciał zeby tak ta walka sie skonczyła

z drugiej strony nie jestem za tym zeby Mir sie staczał w rankingach moim zdaniem jest to jeden z najbardziej kompletnych zawodników w krolewskiej moze walczyc i w stojce i w parterze jest wielo płaszczyznowy kiedy czołowka jest dobra tylko w jednym

wgniesc piache w pisuar jak najgłebiej przy uzyciu zwierzecej siły

chociaz mowia ze jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego, Mir moze jest dobry we wszystkim ale Carwin i Lesnar nie sa dobrzy tylko wyjebisci w tej swojej płaszczyznie

pablobjj
bjj

10727 punktów gurke
Wysłany: śro sie 18, 2010 10:53
J.N.X napisał(a):

Lubie CIe Pablo dobrze gadasz :)

tez bym chciał zeby tak ta walka sie skonczyła

z drugiej strony nie jestem za tym zeby Mir sie staczał w rankingach moim zdaniem jest to jeden z najbardziej kompletnych zawodników w krolewskiej moze walczyc i w stojce i w parterze jest wielo płaszczyznowy kiedy czołowka jest dobra tylko w jednym

wgniesc piache w pisuar jak najgłebiej przy uzyciu zwierzecej siły

chociaz mowia ze jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego, Mir moze jest dobry we wszystkim ale Carwin i Lesnar nie sa dobrzy tylko wyjebisci w tej swojej płaszczyznie

Ale zauważ jedno: NAJWIĘCEJ OSIĄGAJĄ ZAPAŚNICY

Maia, Lesnar, Patt Barry- oni są jednowymiarowi.. To samo Velasquez jeszcze nie dawno był, bo Carwin od zawsze ma petardę w łapie.

Ale patrz Maia fenomenalny parter a samym BJJ nie da rady wygrywać, Barry samym K-1 też nie a Lesnar samymi zapasami bez problemów, Velasquez też.... Chodzi op to, że możesz być wszechstronny, a i tak bez zapasów nic nie osiągniesz

J.N.X
Mirko

845 punktów gurke
Wysłany: śro sie 18, 2010 12:14
cos w tym jest aczkolwiek LHW MW WW LW (do niedawna) ma na swoim czele BJJtów wiec nie jest to wcale tak mocno oczywiste, choc ciezko GSP nazwac Bjjowcem ale pas ma :)

napewno zapaśnicy maja przewage w ciezkiej bo masz umiejetnosci obalenia i przytymania w parterze i masz do tego cielsko ktore Ci wtym pomaga, im jestes lzejszy mniejszy tym ta przewaga spada i umiejetnosci i para moga isc w gwizdek

w walce SIlvy mysle ze jakby był zdrowy łatwiej by uciekał z tego parteru, tłów bardzo mocno pracuje to nim musisz sie zerwac zeby przeciwnik siła bezwładnosci odskoczyl na ten moment w ktorym mozesz sprobowac wstac ale jak Cie zebra bola to jest problem, moze byc tak ze sie myle ale to zobaczymy w rewanzu :) ktory pewnie bedzie bo Dana nie ma nikogo na Pajaka oprocz Neta

123następnaWyświetlanie: 0 - 20