Temat: Trening
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
BułaUFC Dołączył: 19 paź 2010 20:39 Posty: 9 8 punktów gurke |
Wysłany: sob lis 20, 2010 17:01
Witam mam 15 lat
Waga : 90 KG Wzrost: 183 CM Chciałbym się dowiedzieć czy z moim planem na cały tydzień coś osiągnę bo mam zamiar schudnąć do 85 kg . Siłownie niestety mam otwartą tylko Poniedziałek-Środa-Piątek ale za to jest za darmo :) (Siłownia ławka, bieżnia, stoper, rower, hantle, gryf łamany, prosty, klęcznik ) Chciałbym też być dobrze rozciągniętym . Poniedziałek . : Rozgrzewam się, później rozciągam jakieś 15 - 20 minut później siłownia - biceps triceps klatka Wtorek : biegam na dystansie jakieś 2 km . 1 KM lekki trucht i km na zmianę sprint trucht po jakieś 15 sekund do tego robię brzuch 4 ćwiczenia Środa: to samo co w poniedziałek czyli rozgrzewka rozciąganie, na siłowni - barki, plecy, nogi Czwartek : identycznie to samo co we wtorek Piątek : Identycznie co w poniedziałek Do tego w każdy dzień robię 2 razy po : 15 Pompek obracam się 15 brzuszków 15 pompek 15 brzuszków . Na wielu forach piszę żeby stosować dietę bo bez tego nic się nie osiągnie . Diety jako takiej nie mam bo nie daje rady stosować diety bo w szkole zawsze jestem do 2-3 więc lipa . Ale jadam 4 razy w dzień rano lekkie śniadanie o 6:30 kanapki później o 10 też kanapki w szkole ... wracam to od razu jem lekko tak koło 3 i po treningu jakos 5-6 Chciałbym kupić jakiś też spalacz ale się nie znam na tym . Proszę o mądre odpowiedzi ludzi którzy się znają :P Pozdro |
pablobjj
Dołączył: 18 lut 2008 15:18 Posty: 1137 10761 punktów gurke |
Wysłany: sob lis 20, 2010 18:14
Banały Ci mogę poradzić czyli:
Trening na siłowni jak największa intensywność, krótkie przerwy między seriami. Najlepiej robić treningi obwodowe. Czyli: ławka pozioma, od razu steper, potem uginanie przedramion na bicka, przysiady, wyciskanie francuskie, wiosłowanie sztangą w opadzie, wspięcia na palce ze sztangą na plecach, Od jednego stanowiska do drugiego przechodzisz od razu. Przynajmniej 15 powtórzeń w serii. Spalacze... Kwestia indywidualna. Na mnie działa L-Karnityna, ale inni nie polecają. Jest taki dobry http://suples.com.pl/?57,olimp-thermo-speed-extreme-megacaps-1290mg-blister-30szt. I TANI :) Dieta jest najważniejsza, ale wszyscy wiemy jak jest. Musisz jednak dostarczać odpowiednie ilośći białka, bo zamiast palić tłuszcz będziesz palił mięśnie. Na pewno po treningu musisz zjeść solidną porcję białka i węglowodanów, mogą być nawet proste. Np: makaron razowy + kurczak + warzywa Przy Twojej wadze to ok 200 g kurczaka po treningu + 200 ryżu + 50 warzyw i będzie grało. Może trochę dużo, ale nie chce mi się wyliczać dokładniej :P Ogólnie bez diety idzie, ale chujowo. Radzę Ci jeść dobrej jakości mięso w szkole i pieczywo ciemne, razowe a nie karmelizowane, które po 1 dniu nie nadaje sie do jedzenia. Chleb razowy jest świeży nawet tydzień. Rośnij i bij mocno. Jak chcesz więćej info to pod GG 9106570 |
|
Wysłany: sob lis 20, 2010 20:24
"ławka pozioma, od razu steper, potem uginanie przedramion na bicka, przysiady, wyciskanie francuskie, wiosłowanie sztangą w opadzie, wspięcia na palce ze sztangą na plecach,"
To raczej mi nie wyjdzie bo na siłowni nie ćwiczę tylko ja więc odrazu nie będę miał dostępu do wszystkich sprzętów . Co do białka i węglowodanów to po bieganiu też ? bo będę jadł ryż z jajkiem . |
pablobjj
Wysłany: nie lis 21, 2010 06:54
BułaUFC napisał(a): "ławka pozioma, od razu steper, potem uginanie przedramion na bicka, przysiady, wyciskanie francuskie, wiosłowanie sztangą w opadzie, wspięcia na palce ze sztangą na plecach,"
Po bieganiu też... Ryż z jajkiem? Smakuje Ci to? :) |
|
Wysłany: nie lis 21, 2010 12:08
Jasne :d
gotujesz ryż solisz lekko później jajko podsmażasz i gra ;D |
pablobjj
Wysłany: nie lis 21, 2010 13:21
BułaUFC napisał(a): Jasne :d
Jeśli chodzi o bieganie, to najlepiej biegać, gdy nie masz glikogenu w mięśniach, czyli w tzw okresach okna anabolicznego... Rano zaraz po przebudzeniu, o ile nie jadłeś później niż 20 i zaraz po treningu siłowym... To są dwie najlepsze pory na aeroby.. Trening siłowy zakończ potężną dawką węglowodanów i białka, bo wygłodniałe mięśnie muszą odnowić rezerwy glikogenu |