Temat: Siłownia - Dom - Początkujacy
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
lukio16 Dołączył: 27 cze 2008 18:28 Posty: 6 1 punkt gurke |
Wysłany: pią wrz 26, 2008 23:48
Witam.
Chciałbym nabrać trochę masy i poćwiczyć w zakresie własnym w kontekście siłowym. Moja waga to 60 kg , 174 wzrostu - 16 lat. Posiadam : 1 x Sztanga , 2 x sztangi na ręce , 12 x ciężarki po 1 kg , 8 x ciężarki po 2 kg , 4 x po 2,5 kg , 3 x po 5 kg , I teraz moje pytanie, czy da rade zdziałać coś takim sprzętem? i które partie ciała czym mam podnosić i w jaki sposób. Pozdr. |
|
PiotrekSSJ4 Dołączył: 14 sie 2009 08:44 Posty: 1 1 punkt gurke |
Wysłany: sob sie 15, 2009 15:54
jeśli nie masz wystarczającej ilości ciężarów możesz równie dobrze ćwiczyć np.robiąc pompki,podnoszenia na drążku :)
|
magdeov
Wysłany: sob sie 15, 2009 20:04
Dobre jest jeszcze wchodzenie po linie, brzuszki równoległe
|
J.N.X
Wysłany: śro lut 24, 2010 17:00
przydałby by Ci sie jeszcze hantelki :)
i bedziesz mial komplet sugerowałbym najpierw zmiane zasad zywienia powiennes jesc co 3 godziny mniejsze posilki np kanapka uzupelniac odzywka np widze ze brakuje CI conajmniej 10kg zatem polecam gain bolic magnum tudziez mass xxl tylko duze opakowania tak ze 4 kg posilek przed treningiem powienn byc pozadnym podobnie jak ten po treningu cwicz 3-4 razy w tygodniu przez pierwsze 6 tyg powiennes wykonywac wszystkie partie miesni na jednej sesji np 3 serie na male parie miesnijak biceps triceps, 4 serie na klatke barki i plecy choc plecy bedzie ciezko nie masz laweczki wiec zostaja pompki chyba ze masz jakis niski obfity taborecik ja w domu takim zastpuje lawke opieram o niego tylko barki i wykonuje ropietki np EDIT ok wroc widze ze masz sztangi na rece :) czyli hantle zatem masz komplet Klata cwiczenia pompki szeroko rozstawione rece pompki na waskim rozstawie rak rozpietki na owym taborecie:) tudziez wyciskanie hantelek Barki wyciskanie hantli siedzac unoszenie hantli wzdluz tułowia bokiem do wysokosci barków unoszenie hantli przodem tak zwane hail hitler ;) unoszenie sztangki wzdluz tłowia do brody w waskimm uchwycie biceps wszelkiego rodzaju uginania przedarmion siedzac stojac sztanga hantlami, lub hatelka w siadzie z lokciem opartym o udo triceps wyciskanie hantelki nad glowa jednoracz unoszenie hentli do biodra tułow w opadzie podparty ( nic innego jak pozycja na czworaka jedna reka cwiczy) pomki tyłem (lapiesz krawedz lawy lub krzesła tylek pozakrawedz i opuszczasz tylek do podlogi ii sie podnosisz) plecy coz malo mozna na plecy bez wyciagu przyciaganie sztangki do brzucha w pozycji na cwela (czyli dupka wypieta kolanka lekko ugiete plecy prosto) sztange trzymasz podchwytem i przyicagasz do brzucha podciaganie na drazku i unoszenie reki swobodnie opadajacej do biodra podobne do cw na triceps tylko tam reka sztywno przy boku ugina sie tylko w lokciu tutaj trzeba podciagac opadajaca reke do biodra ale to wymaga sporo zelastwa na hantli nawet dla poczatkujacych bo plecy sa silne no nie ktore opisy moga sie okazac nie jasne jak cos to pisz co i jak nie kumasz to opisze lopatologicznie pozdro |
J.N.X
Wysłany: śro lut 24, 2010 17:16
HAHAHA
tak sobie teraz rzucilem okiem na date postu chlopakl juz pewnie teraz staruje na zawodach albo chla na imprezach no ale zamiaty mialem szczytne |
pablobjj
Dołączył: 18 lut 2008 15:18 Posty: 1100 10727 punktów gurke |
Wysłany: śro lut 24, 2010 20:39
J.N.X napisał(a): HAHAHA
Pewnie to drugie znając dzisiejszą młodzież(do której zresztą należę:P) |